Type Wijndrinker | De Amateur Vinoloog

Waar eerder je volledige wijnassortiment bestond uit supermarkt-aankopen en cadeautjes op verjaardagen, is je horizon intussen flink verbreed. Tegenwoordig vul je je wijncollectie aan met souvenirs van wijngaard-bezoekjes, aankopen na winetastings en pareltjes uit de plaatselijke slijterij. De tijd dat je de flessen wijn nog bewaarde in de koelkast tussen de pakjes boter en de groenten is ook al lang voorbij.

Zonder enige moeite combineer je gerechten met de juiste wijnsoorten. Als je vrienden op bezoek krijgt in de zomer serveer je andere wijnen dan wanneer je in de winter visite krijgt. Er is nog veel te leren, maar je bent al een hard eind op weg!

Onze tips voor amateur vinologen

De basiskennis van wijn hoeven we je dus niet meer bij te brengen. Maar vergis je niet, er is nog veel bij te leren. Weet je bijvoorbeeld het verschil tussen een wijnkoelkast en een wijnklimaatkast? Heb je enig idee wat er allemaal in omloop is wat alcoholvrije wijnen betreft? Vraag je je af hoe je jouw favoriete wijn het best kan bewaren? De antwoorden op al deze vragen vind je terug in onze blogs!

Hieronder hebben we ook nog een aantal (klikbare) tips, uiteraard volledig passend bij het niveau waarop jij de kennis van wijn beheerst.

 

 

WijnkoelkastZomerse wijntips

Wil je de test nogmaals maken omdat je denkt dat de uitslag niet helemaal klopt? Doe hier de wijntest!