Invouwen
 

Gratis verzending vanaf 1000,-

Heeft de bestelling een waarde van minder dan € 1000,-? Dan hanteren wij bij een brievenbuspakketje € 3,95 verzendkosten, bij een pakketzending € 6,95 en bij een grotere zending € 45,-.

 

2 jaar fabrieksgarantie

Wij komen altijd met een passende oplossing indien een wijnklimaatkast defect is of niet naar behoren functioneert.

 

Goede prijs-/kwaliteitverhouding

Vanuit onze eigen fabriek waarborgen wij de kwaliteit en worden onze schoonmaakkarren uitvoerig getest.

 

Levering op gewenste dag

Kies ervoor om het artikel te laten leveren wanneer het jou uitkomt. Op werkdagen voor 15:00 uur besteld? Indien gewenst wordt het artikel de volgende werkdag al geleverd!

Voordelen inklappen
  • ✔ Gratis verzending vanaf 1000,-
  • ✔ 2 jaar fabrieksgarantie
  • ✔ Goede kwaliteit voor een passende prijs
  • ✔ Levering op gewenste dag
  • ✔ Professionele service

Kleurcodering schoonmaken

kleurcodering schoonmakenKleurcodering bij schoonmaken is essentieel, vooral bij professioneel schoonmaken. Het draait voornamelijk om hygiëne. Om het per ongeluk verwisselen van het juiste schoonmaakdoekje met het juiste sopje of desinfectiemiddel te voorkomen, is een standaard kleurcodering in het leven geroepen voor diverse schoonmaaktoepassingen.

Kruisbesmetting voorkomen

Een schoonmaaksysteem met kleurcodering wordt toegepast om kruisbesmetting van bacteriën te voorkomen. Bijvoorbeeld: een doekje waar al een toilet mee is schoongemaakt wordt vervolgens ook nog eens gebruikt om de keuken mee af te nemen. Niet echt fris en het doekje wat inmiddels een bron van bacteriën is wordt vervolgens gebruikt om een oppervlak te reinigen waar met voedsel wordt gewerkt.

Bijkomend voordeel van kleurcodering is dat voorkomen wordt dat een bepaald oppervlak beschadigd raakt omdat deze wordt afgenomen met een verkeerd/bijtend schoonmaakmiddel.

De kleuren en toepassingen

De hieronder uitgelichte kleuren zijn van toepassing op de kleur van de emmer. Het is hierbij wel cruciaal om het juiste doekje te gebruiken in combinatie met de juiste emmer. Om deze reden zijn ook schoonmaakdoekjes in verschillende kleuren uitgevoerd. Hier gaan we later op in.

Blauw

De blauwe emmer is voor algemene oppervlaktereiniging van het interieur zoals meubels, de werkplekken op het kantoor, kozijnen, randen, planken etc.

Rood

De kleur rood is een opvallende kleur en wordt vaak gebruikt om belangrijke signalen af te geven. Het is dan een logisch vervolg dat de rode emmer gebruikt wordt voor de toiletpotten en urinoirs.

Geel

De gele emmer is er voor de overige sanitaire oppervlaktes zoals een bad, wasbakken, kranen en tegels.

Groen

Voor toepassingen waar hygiënisch reinigen onontbeerlijk is, is er de groene emmer. Denk hierbij aan de OK en andere ruimtes in ziekenhuizen, verpleeghuizen en de keuken. Groen staat voor veiligheid, dus dat maakt het makkelijk te onthouden.

Blauw en rood

Standaard schoonmaaksets en schoonmaakkarren zijn over het algemeen alleen voorzien van een rode en blauwe emmer. De blauwe emmer is in dit geval voor het interieur en de keuken en de rode emmer voor de sanitaire voorzieningen.

Gekleurde schoonmaakdoekjes

Om ervoor te zorgen dat schoonmaakdoekjes niet per ongeluk verwisseld worden, zijn ook deze altijd uitgevoerd in verschillende kleuren. Hierdoor zijn ze makkelijk uit elkaar te houden en is de kans veel kleiner dat het doekje in de verkeerde emmer terecht komt.

Het handigst is het om voor dezelfde kleur aan te houden als de emmer, dus het blauwe doekje voor de woonkamer of het kantoor, het rode doekje voor toiletpotten en urinoirs, het gele doekje voor de overige oppervlakten in de badkamer en WC en het groene doekje voor keuken.

In ziekenhuizen en zorginstellingen is het verstandig om per ruimte een nieuw doekje te gebruiken en er goed op te letten dat er voor desinfecterende toepassingen ook weer aparte doekjes, met een andere kleur, worden gebruikt.

Waarom zijn de doekjes en schoonmaakmiddelen (fles) dan vaak geel?

In de jaren 60 en 70 zijn bedrijven hiermee begonnen. Naar alle waarschijnlijkheid zag men toen een verband tussen de kleur geel een schoon. Een verband waar we tegenwoordig nog steeds een beetje aan vast houden. Als we gele doekjes zien dan denken we meteen aan schoonmaakdoekjes. Maar het is dus geheel onterecht om te denken dat schoonmaakdoekjes alleen maar geel zijn.

Wel is het zo dat desinfecterende schoonmaakmiddelen tegenwoordig vaak nog steeds in een gele fles zitten met een rode of groene dop.

Opmerkingen

Geen opmerkingen